Forumet på Örebro Tribune är vår officiella plats för offentliga diskussioner.

Behandla detta diskussionsforum med samma respekt som du skulle bete dig i en allmän park. Forumet är en webbresurs, det är en plats för dig där du kan dela med sig av din kompetens, dina kunskaper och dom intressen du har.

Det handlar inte om några svåra regler vi vill förmedla. Det handlar endast om riktlinjer, för att stödja den mänskliga bedömningen i vårt system och hålla platsen som en ren och välbelyst plats för offentliga diskussioner.

Förbättra diskussionen

Hjälp oss att göra forumet till en bra plats för diskussion, detta kan du genom att alltid arbeta för att försöka förbättra diskussionen på något sätt. Om du inte är säker på att ditt inlägg läggs till i konversationen, tänk ut vad du vill säga och försök igen senare.

Dom ämnen som diskuteras här är viktiga för oss, vi vill att du ska agera som om ämnena är viktiga för dig också. Respektera både ämnet och dom människor som diskuterar, även om du inte alltid håller med om vad som diskuteras.

Ett sätt att förbättra diskussionen är att upptäcka en redan pågående diskussion. Spendera lite tid att bläddra igenom ämnena här innan du startar upp dit egna eller svarar i ett pågående samtal. Du har en bättre chans att träffa andra som delar dina intressen.

Var enig, även om du inte håller med

Du kanske vill svara att inte hålla med om det som diskuteras. Det är helt okej, men kom ihåg att kritisera idéer, inte människorna. Ge i stället motiverade motargument som förbättrar konversationen.

Om du ser ett problem, flagga det till redaktionen!

Moderatorer har en särskild auktoritet, dom är ansvariga för detta forum. Tänk på att det är du också. Med din hjälp kan moderatorer vara webbansvariga, och inte bara vaktmästare eller forumpoliser.

När du ser dåligt beteende, svara inte. Det uppmuntrar det dåliga beteendet genom att erkänna det, det förbrukar din energi och slösar allas tid. Bara flagga den. Om tillräckligt många flaggor uppkommer så kommer åtgärder att vidtas, antingen automatiskt eller genom moderatorna.

Moderatorer har rätten att när som helst, ta bort innehåll och användarkonton utan någon som helst anledning att behöva meddela detta innan. Örebro Tribune förhandsgranskar inte nya inlägg och ansvarar inte för innehåll som publiceras på webbplatsen.

Detta är ett offentligt forum och sökmotorer såsom Google indexerar dessa diskussioner. Håll språket, länkarna och bilderna på en lagom nivå - allt du sprider ses av andra utanför detta forum.

Håll det snyggt i forumet

Gör ansträngningen att sätta saker på rätt plats, så att vi kan spendera mer tid att diskutera och mindre rensa upp. Du får inte posta något som tillhör någon annan utan tillstånd. Du får inte posta beskrivningar av, länkar till eller metoder för att stjäla någons immateriella rättigheter (programvara, video, ljud, bilder) eller för att bryta mot någon annan lag.

Om du har ytterligare frågor om hur saker och ting ska fungera här, öppna ett nytt ämne i lämplig kategori och gör ett omnämnande till mig @erikxxon här i forumet eller via e-post: erikxxon@gmail.com